top of page

CheckWare er Gaselle-bedrift for tredje Är pÄ rad

Fokuset pÄ en lÞnnsom vekst gir resultater. For tredje Är pÄ rad er CheckWare kÄret til Gaselle-bedrift av Dagens NÊringsliv.


– Det er svĂŠrt mye positivt som skjer for tiden, sier Heidi Blengsli Aabel, administrerende direktĂžr i CheckWare. Ikke bare styrer selskapet mot ny omsetningsrekord i 2023, helseteknologivirksomheten er ogsĂ„ kjĂžpt av EG med store, internasjonale ambisjoner.


I 2022 nĂ„dde CheckWare nesten 60 millioner kroner i omsetning. Driftsresultatet endte pĂ„ 8,7 millioner, som er en driftsmargin pĂ„ 14,5 prosent. Året fĂžr var omsetningen 51,5 millioner, med 2,9 millioner i positivt driftsresultat. Veksten fortsetter ogsĂ„ i 2023.


Her er omtale av Gaselle-markeringen fra i fjor: https://www.checkware.no/post/gaselle-bedrift-2022


– Selv om vi nĂ„ tar et enormt steg i riktig retning for Ă„ bli en betydelig internasjonal aktĂžr i helsesektoren, endres ikke oppskriften pĂ„ driften. Viktigst av alt er Ă„ vĂŠre en pĂ„litelig partner for alle vĂ„re kunder og fortsatt er vĂ„re tre likeverdige mĂ„l fornĂžyde kolleger, tilfredse kunder og lĂžnnsom vekst. Vi er helt overbevist om at det Ă„ vĂŠre samstemt og systematisk innen disse tre feltene har gjort at vi fortsatt lykkes med Ă„ vĂŠre markedsleder i Norge, mener hun.


Ledergruppen i CheckWare
Ledergruppen i CheckWare


Kun to prosent blir Gaselle

"LÞnnsom vekst er ikke gitt, og det er en stor prestasjon Ä bygge opp en bedrift som tjener penger. Det er nettopp det vi Þnsker Ä hylle nÄr vi plukker ut Ärets gaseller. Kriteriene er sÄ strenge at bare to prosent av norske selskaper med reell omsetning kvalifiserer til Ä bli Gaselle." Det skriver Dagens NÊringsliv i forbindelse med Ärets Gaselle-kÄring.


Dagens NĂŠringsliv har siden 2003 kĂ„ret landets mest fremgangsrike bedrifter gjennom «Årets gasellebedrift». I kriteriene til kĂ„ringen heter det at bedriften mĂ„ ha hatt en omsetningsvekst i alle de siste fire Ă„rene, samt at omsetningen mĂ„ vĂŠre mer enn doblet i samme periode. Bedriften mĂ„ ogsĂ„ ha hatt et positivt driftsresultat Ă„rlig i samme periode.


Her er mer om Dagens NÊringslivs Gaselle-kÄring: https://www.dn.no/gaselle/


– Det er viktig Ă„ fĂ„ anerkjennelse av arbeidet vi har gjort sammen med vĂ„re kunder i mange Ă„r for Ă„ skape bĂŠrekraftige digitale helsetjenester. Dagens NĂŠringslivs kĂ„ring er en synlig dokumentasjon pĂ„ at vi samtidig har skapt en bĂŠrekraftig forretningsvirksomhet, sier Aabel.


CheckWare blir en del av EGs helseteam med 350 ansatte som er dedikerte til Ă„ ta frem et bredt spekter av programvarelĂžsninger som stĂžtter privat og offentlig helsesektor i Norden. Med kjĂžpet av CheckWare har EGs kundebase innen helse og omsorg vokst til over 7 000 kunder.



– Dette beviser at norsk helseteknologi er i forkant og har et enormt potensial. CheckWare har levert hĂžy og lĂžnnsom vekst i mange Ă„r, og sammen med EG vil vi ta et kvantesprang mot ambisjonen om Ă„ bli en internasjonal aktĂžr. Dette blir en spennende og attraktiv reise for vĂ„re ansatte, og vi vil bli en enda mer robust aktĂžr med Ăžkt kapasitet og kompetanse, sier Aabel.

bottom of page