top of page

Heidi Blengsli Aabel kåret til årets DigIT-kvinne 2024!

DigIT er en faglig festkveld innenfor IT- og teknologisektoren i Trondheim og Midt-Norge, der det er et spesielt fokus på å løfte frem kvinnelige rollemodeller innenfor området.


DigIT er en møteplass for de som ønsker å bygge den digitale utviklingen i regionen.

På DigIT kan studenter, arbeidstakere, næringsliv, og kunnskapsmiljøene knytte kontakt på tvers av fag og miljø, med utgangspunkt i IT, media, digital utvikling og kommunikasjon.


Gjennom nominasjonene til prisen Årets DigIT-kvinne, og kåringene av denne, løfter man frem lokale hverdagsheltinner, som har gjort en ekstra innsats innenfor IT- og teknologifeltet i året som gikk.


DigIT ble arrangert første gang i 2013.

 

 

Prisen Årets DigIT-kvinne går til en handlekraftig kvinne som enten alene eller som en del av et team har bidratt til nye digitale muligheter gjennom:

  • Utvikling av ny teknologi, digitale konsepter eller digital kommunikasjon

  • Ny utnyttelse av eksisterende teknologi, digitale konsepter eller digital kommunikasjon.

  • Kandidaten må ha sitt virke i Trøndelag fylke (bo og arbeide/studere i Trøndelag)

  • Hun er en inspirasjon, og et forbilde gjennom at hun har et ønske om å tilgjengeliggjøre sin kompetanse for andre, enten gjennom deling, samarbeid eller å løfte andre opp og frem.

  • Kandidaten kan være en leder eller en fagperson. 

 

Juryens begrunnelse for vinneren i 2024


Juryen har i år lagt stor vekt på at årets vinner er en god teknolog og rollemodell for kvinner og menn i hele Norge.


Hun deltar gjerne på konferanser og stiller opp på en scene, selv om hun kanskje ikke er mest komfortabel i rampelyset. Hun er særdeles god på og foretrekker helst å fremheve andre enn seg selv.


Hun har vært en aktiv bidragsyter i å videreutvikle eksisterende teknologier og utvikle nye og bærekraftige løsninger. Over mange år har hun vært en foregangskvinne innen IT, ikke bare i vår egen region, men i hele Norge. Med et stort pågangsmot og selvlært IT-kompetanse i ung alder, har hun ikke bare skapt arbeidsplasser over hele landet, men indirekte også internasjonalt.


Det mange ikke vet om årets vinner er at hun startet sin karriere som medgründer og Assemblyprogrammerer i Multisoft, i dag kjent som Visma. Visma omsetter internasjonalt i dag for hele 19 milliarder kroner årlig.


Hun er i dag CEO i et annet internasjonalt selskap, som nettopp har blitt kjøpt opp av EG, nemlig CheckWare. CheckWare har under hennes ledelse utviklet innovative, konkrete og samfunnsnyttige produkter og løsninger til det beste for pasienters helse.Heidi sammen med juryen
Heidi sammen med juryen


Vi i CheckWare er utrolig stolte og gratulerer nok en gang!

Comments


bottom of page