top of page

CheckWare er Gaselle-bedrift for tredje år på rad

Fokuset på en lønnsom vekst gir resultater. For tredje år på rad er CheckWare kåret til Gaselle-bedrift av Dagens Næringsliv.


– Det er svært mye positivt som skjer for tiden, sier Heidi Blengsli Aabel, administrerende direktør i CheckWare. Ikke bare styrer selskapet mot ny omsetningsrekord i 2023, helseteknologivirksomheten er også kjøpt av EG med store, internasjonale ambisjoner.


I 2022 nådde CheckWare nesten 60 millioner kroner i omsetning. Driftsresultatet endte på 8,7 millioner, som er en driftsmargin på 14,5 prosent. Året før var omsetningen 51,5 millioner, med 2,9 millioner i positivt driftsresultat. Veksten fortsetter også i 2023.


Her er omtale av Gaselle-markeringen fra i fjor: https://www.checkware.no/post/gaselle-bedrift-2022


– Selv om vi nå tar et enormt steg i riktig retning for å bli en betydelig internasjonal aktør i helsesektoren, endres ikke oppskriften på driften. Viktigst av alt er å være en pålitelig partner for alle våre kunder og fortsatt er våre tre likeverdige mål fornøyde kolleger, tilfredse kunder og lønnsom vekst. Vi er helt overbevist om at det å være samstemt og systematisk innen disse tre feltene har gjort at vi fortsatt lykkes med å være markedsleder i Norge, mener hun.


Ledergruppen i CheckWare
Ledergruppen i CheckWare


Kun to prosent blir Gaselle

"Lønnsom vekst er ikke gitt, og det er en stor prestasjon å bygge opp en bedrift som tjener penger. Det er nettopp det vi ønsker å hylle når vi plukker ut årets gaseller. Kriteriene er så strenge at bare to prosent av norske selskaper med reell omsetning kvalifiserer til å bli Gaselle." Det skriver Dagens Næringsliv i forbindelse med årets Gaselle-kåring.


Dagens Næringsliv har siden 2003 kåret landets mest fremgangsrike bedrifter gjennom «Årets gasellebedrift». I kriteriene til kåringen heter det at bedriften må ha hatt en omsetningsvekst i alle de siste fire årene, samt at omsetningen må være mer enn doblet i samme periode. Bedriften må også ha hatt et positivt driftsresultat årlig i samme periode.


Her er mer om Dagens Næringslivs Gaselle-kåring: https://www.dn.no/gaselle/


– Det er viktig å få anerkjennelse av arbeidet vi har gjort sammen med våre kunder i mange år for å skape bærekraftige digitale helsetjenester. Dagens Næringslivs kåring er en synlig dokumentasjon på at vi samtidig har skapt en bærekraftig forretningsvirksomhet, sier Aabel.


CheckWare blir en del av EGs helseteam med 350 ansatte som er dedikerte til å ta frem et bredt spekter av programvareløsninger som støtter privat og offentlig helsesektor i Norden. Med kjøpet av CheckWare har EGs kundebase innen helse og omsorg vokst til over 7 000 kunder.– Dette beviser at norsk helseteknologi er i forkant og har et enormt potensial. CheckWare har levert høy og lønnsom vekst i mange år, og sammen med EG vil vi ta et kvantesprang mot ambisjonen om å bli en internasjonal aktør. Dette blir en spennende og attraktiv reise for våre ansatte, og vi vil bli en enda mer robust aktør med økt kapasitet og kompetanse, sier Aabel.

Comments


bottom of page